За нас

Къща за гости Плетена се намира в Югозападната част на Родопите, в китното планинско селце Плетена. В Родопите- планината на Орфей се намират едни от най- красивите и живописни места в България. Тучни поляни в невероятни нюанси на зеленото се редуват с тъмни иглолистни гори.

Село Плетена е обгърнато от планината. Тук може да се докоснете до природата, да вдишате свежия планински въздух, да отпиете от чистата вода и да се любувате на прекрасни горски пейзажи. Опитвайки от традиционната кухня, със сигурност ще останете очаровани.

В землището на село Плетена се намира пещерата “Мечата дупка”, която има дължина 12 метра. Друга забележителност в Плетена са два Римски моста – в местностите “Караманица” и “Банян”. Интерес представляват също и резервата “Конски дол” и местността “Комитски бараки”.

Само на 26 км от тук се намира гр. Доспат, където е и язовир Доспат, предпочитана дестинация от много рибари. Също на 8км се намира с. Долен, запазило автентичния дух на миналото. На 27км от тук се намира с.Огняново, където може да се насладите на балнео и спа центрове с минерални извори. На около 60км се намират и най-красивите пещери „Дяволското гърло“ и „Ягодинска пещера“, които ще ви очароват.

забележителности

Развлечения

За разнообразие на нашите гости, предлагаме различни възможности за развлечение. Любителите на природата могат да се насладят на различни по продължителност и атракции преходи до местностите Плетенски чарк, Ловен резерват Дикчан, местността Орфей, Тракийско селище и др.